B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Sport In Cartiere


DESPRE.
Programul Sport în cartiere, implementat în orasul Iasi începând cu anul 2008, reprezinta planul municipalitatii iesene de promovare a sportului de masa în orasul Iasi. Proiectele sportive sunt fie initiate de municipalitatea ieseana, reprezentanti ai structurilor sportive, gradinite, scoli, licee, universitati sau de cetateni din municipiul Iasi. Prin programul Sport în cartiere, Primaria Municipiului Iasi promoveaza principiul unei vieti sanatoase prin practicarea sportului, cresterea culturala, precum si cresterea coeziunii si incluziunii sociale. Programul Sport in cartiere a fost unul din factorii importanti care au dus la acordarea de catre European Capitals of Sport Association (ACES), a titlului de Oras European al sportului în anul 2012. ACES este o organizatie nonprofit, structura a Comisiei Europene, care acorda în fiecare an titulaturi de Capitala Europeana a Sportului (centrelor urbane cu o populatie de peste 500.000 de locuitori), Oras European al Sportului (oraselor cu o populatia mai mica de 500.000 locuitori) si Localitate Europeana a Sportului (localitatilor cu o populatie sub 25 000 locuitori). Acordarea de distinctii oraselor are scopul de a promova integrarea sociala prin sport, îmbunatatirea sanatatii fizice prin încurajarea miscarii, precum si pentru a încuraja voluntariatul prin intermediul sportului, în întreaga Uniune Europeana.

CE FACEM?
Cu o atentie deosebita asupra tinerilor din medii dezavantajate, Sport în cartiere propune prin promovarea sportului de masa în spatiul urban, crearea unor retele locale între principalii actori din zona sportului, transferul bunelor practici în sport, toate acestea prin organizarea unor evenimente sportive cu participare locala, nationala si internationala. În paralel cu initiativa de a deveni Oras European al Sportului, municipiul Iasi este lider pentru proiectul Orase europene pentru voluntariatul în sport, proiect de asemenea sprijinit de ACES. Acest proiect are ca obiectiv principal organizarea de activitati si evenimente sportive pe teritoriul Uniunii Europene, în zece orase cu populatii ce variaza între 25.000 si 500.000 de locuitori. Astfel, prin programul Sport in cartiere, municipalitatea ieseana va promova si organiza actiuni în cadrul sportului de masa.

CUM FACEM?
Primaria Municipiului Iasi, prin Fundatia Sportului Iesean, promoveaza si organizeaza competitii sportive pentru toate vârstele, pe o gama variata de discipline sportive. Evenimentele sunt promovate în centrele de cartier, mijloacele de transport public, televiziune, presa scrisa, presa online, scoli, licee, universitati si pe retelele de socializare. Pentru o participare cât mai mare, Primaria Municipiului Iasi acorda în cadrul activitatilor sportive premii importante, echipament sportiv, cupe, medalii si diplome. Primaria Municipiului Iasi raspunde pozitiv la propunerile cetatenilor, a institutiilor de învatamânt, a cluburilor si asociatiilor sportive, precum si a ONG -urilor, de a deveni partener la actiuni sportive ce au ca obiect practicarea sportului de masa.

 

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Evenimente în Iași